U heeft geen items in de winkelwagen

InstellingenHorlogeband inkorten

Gezien de vele vragen over het inkorten van horlogebanden hebben we hier een speciale pagina voor aangemaakt. Meer informatie over het inkorten van een horlogeband


Horlogeband verwisselen

De horlogeband zelf zit vrijwel altijd bevestigd aan de horlogekast middels een 'pushpin':

Pin van een horlogeband

De pushpin gaat door de horlogeband en valt aan beide uiteinden naadloos in uithollingen in de horlogekast. De pushpin blijft op zijn plek zitten doordat de ‘kopjes’ (de kleine puntige uiteinden op de foto) met doormiddel van veertjes in de pushpin naar buiten worden gedrukt. Wanneer de kopjes eenmaal in de uithollingen van de kast zijn gevallen blijft de pushpin en daardoor de horlogeband stevig op zijn plaats.

Om de pushpin (en dus de horlogeband) los te maken van de kast moet een van de uiteinden van de pushpin worden ‘ingeduwd’. Het kopje moet naar binnen worden geduwd zodat de pushpin uit de uitholling van het horloge kan worden genomen.

Om dit voor elkaar de krijgen kan een hele kleine platte schroevendraaier worden gebruikt, of bijvoorbeeld een aardappelschilmesje. De schroevendraaier of het mesje moet vervolgens tussen de band en de horlogekast worden geduwd zodat de pushpin kan worden bereikt. Zorg dat het schroevendraaier vervolgens tussen de horlogekast komt en het uitstulpsel (knopje) van de pushpin. Druk het uitstulpsel vervolgens naar binnen toe en de horlogeband en pushpin zijn verwijderd.


Horloge onderhouden

TimeToday doet er alles aan om de levensduur en het plezier wat u beleeft aan uw horloge zo lang en hoog mogelijk te maken. Aan de ene kant doet TimeToday dit door uitsluitend merkhorloges te voeren rechtstreeks afkomstig bij erkende dealers waarvan we weten dat deze topkwaliteit leveren. Aan de andere kant hebben we een aantal onderhoudsproducten opgenomen in onze webwinkel:

  • Polywatch: geschikt om krassen uit uw horlogeglas weg te polijsten. Wanneer u uw horloge dagelijks draagt ontkomt u er niet aan dat er krasjes ontstaan. Door het glas af en toe op te poetsen ziet uw kostbare horloge er weer uit als nieuw!
  • Reinigingsmiddelen: geschikt om horlogekasten en banden mee schoon te houden. Vooral lederen banden gaan na verloop van tijd scheuren wanneer deze niet goed worden onderhouden. Wederom verlengen deze producten kwaliteit van uw kostbare horloge na verloop van tijd.

Alle gereedschappen, onderhoudsproducten en reinigingsmiddelen zijn te vinden op onze horloge gereedschap pagina.